در برخی از سوابق تاریخی گفته شده است که زیارت کربلا در زمان "شیخ انصاری" (متوفی 1281 ق) متداول بوده است ، اما در نقطه ای از پرتگاه که در نهایت توسط "شیخ میرزا حسین نوری" انجام شد ، فراموش شد. احیا شد
این عالم بزرگوار برای اولین بار در عید قربان از نجف به کربلا رفت که سفری سه روزه بود و حدود 30 نفر از دوستان و اقوام وی را همراهی می کردند ، از آن پس "محدث نوری" تصمیم گرفته است این اثر را هر سال تکرار کند ، وی آخرین پیاده روی را تا سال 1319 شمسی پیاده به حرم اباعبدالله حسین (ع) رفت.
* آداب اربعین از دیدگاه میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
بله واقعاً! از آن پس بسیاری از دوستداران اهل بیت و امام حسین (ع) و برخی از علما و حتی مراجع تقلید پیاده به کربلا سفر کردند. وی در سفر خود به عتبه حسینی در مورد مراقبه و خاطره اربعین حسینی موارد زیر را می گوید: حجاج ، حتی اگر در تمام زندگی خود فقط یکبار باشد ، حدیث شریف علائم م belمن را در پنج مورد ذکر می کند: 51 رکعت نماز در طول روز ، زیارت اربعین ، حلقه در دست راست ، پیشانی روی زمین و لبخند طولانی اللَّحْمنِ الرَّحِیمِ گفتن در نماز ».
خاطره خوانا از آیت الله مکارم شیرازی از پیاده روی اربعین
آیت الله ناصر مکارم شیرازی که از سال 1990 تا 1370 هجری قمری در نجف اشرف زندگی می کرد ، این مرجع دوبار موفق به مهاجرت از نجف به کربلا شده است. پابرهنه از مسیر شط (رودخانه) که حدود 20 کیلومتر بیشتر از مسیر فعلی نجف به کربلا طول می کشد و حدود 3 روز به طول می انجامد ، به زیارت حرم اباعبدالله الحسین (ع) رفتند.
آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به خاطره پیاده روی از نجف تا کربلا می گوید: وقتی به یکی از این مکان ها رسیدیم ، صاحب خانه دعوت کرد و اصرار کرد که مهمان او باشیم و آنجا استراحت کنیم ، به او توضیح دادیم که چون ما امروز زیاد راه نرفتیم و باید مسافتهای بیشتری را طی کنیم ، فرصتی برای ماندن نداریم ، پس از برخی اصرارها و امتناع ما ، ناگهان صاحب موزیف ، که می دانست مدتی است مهمان نیامده است و بسیار نگران بود و از این موضوع هیجان زده شد ، ناگهان چاقوی خود را بیرون آورد و تهدید کرد که مدتی است مهمان ندارم و شما باید مهمان ما باشید! زیارت امام حسین (ع) برای آنها بسیار مهم و ارزشمند بود. ... بعد از اینکه توضیحات بیشتری به او دادیم و قول دادیم که به دیدار او برویم ، البته او ما را رها کرد.
پاداش پیاده روی تا حرم سیدالشهدا (ع) از نظر امام صادق (ع)
شاید این س arال پیش بیاید که چرا زیارت امام حسین (ع) در روز اربعین توسط حسینی برجسته و توصیه می شود ، چرا این مراسم باید با اشتیاق و اشتیاق خاصی انجام شود و گوشه و کنارهای پنهان این موضوع را به وضوح نشان دهد
دیدگاهها
هیچ نظری هنوز ثبت نشده است.